Verzorgen overledene aan coronavirus

In de achterliggende weken bereiken ons signalen dat er respectloos wordt omgegaan met een dierbare die aan het coronavirus is overleden. De overledene wordt direct, zonder verzorgd te worden, weggebracht naar een mortuarium. De overledene is dan niet meer te zien of pas na drie tot vijf dagen. Wij, van begrafenisverzorging Kina, nemen afstand van deze praktijk.

Wij willen ons laten leiden door de richtlijnen gegeven door het RIVM. Wij geven, wel in beschermende kleding, de laatste verzorging, waarna het lichaam in een begrafeniskist wordt overgebracht naar een mortuarium waar het minimaal 24 uur wordt gekoeld. Na deze 24 uur wordt de overledene opgebaard (met glasplaat) in het woonhuis of in één van de kerkgebouwen. Zo kan de familie op een waardige wijze afscheid nemen. Het lichaam kan ook worden overgebracht naar een rouwcentrum naar keuze. In een rouwcentrum kan alleen afscheid genomen worden, nadat met het personeel van het rouwcentrum een afspraak is gemaakt.

Mocht u vragen hebben, neemt u gerust contact met ons op!

 

Kina (Hebreeuws)

Jozua 15 vers 22

Betekenis "Treurzang over een overledene"

 

Begrafenisverzorging Kina is gevestigd in Capelle aan den IJssel en Gouda. Wij zijn werkzaam in Capelle aan den IJssel, Gouda, Waddinxveen, Krimpenerwaard, Rotterdam en verder elke regio van het  land waar zij wordt ontboden.

 

Uit eigen ervaring weten wij aan welke eisen een persoonlijke en verantwoorde begrafenis dient te voldoen. Wij werken volgens de in reformatorische kringen geldende principes: een stijlvolle, correcte en overeenkomstig de wens van de familie verzorgde begrafenis.

 

Daarom verzorgen wij alleen begrafenissen en geen crematies.

 

Bij een overlijden zijn wij dag en nacht bereikbaar

onder nummer 010 – 458 31 12